Navicular csont

Mi a sajkacsonttörés?

Neve az emberi csont kishajóhoz való hasonlóságából ered, amelyet az erősen konkáv proximális ízületi felület okoz. A navikuláris csont vagy a kézi navicularis csont kifejezést korábban a scaphoid csontra használtákamely a csukló egyik navicular csont csontja.

Accessory Navicular – Extra Bone on Inside of Foot - Seattle Podiatrist

A patahenger csont emberben található a mediális oldalán a lábés artikulálja proximálisan a talusdisztálisan a három ékírásos csontés oldalirányban a téglatest. A lábcsontok közül ez az utolsó, amely elkezdi a csontosodást, és hajlamos erre a lányoknál a navicular csont év végéig, a fiúknál a negyedik év elejéig, bár nagy eltérésekről számoltak be.

Hogyan törik el a sajkacsont?

Navikuláris csont. Superior kilátás.

  • Navikuláris csont - Navicular bone - cspl.hu
  • Sajkacsonttörés Mi a sajkacsonttörés?
  • Az os naviculare és az os cuneiforme mediale gyermekkori osteochondrosisa Közösségek - MSK
  • Bal hüvelykujj kezelése
  • B vitamin készítmények csontritkulás kezelésére
  • Térdízületi szalagok gyógyszerei
  • Alakja és mérete hasonlít a kesudióéra.

Alsóbbrendű nézet. A navikuláris csont törése A tibialis posterior az egyetlen izom, amely a navikuláris csonthoz kapcsolódik.

Felső kapcsolati navigáció

Az izom fő része beilleszkedik a navikuláris csont tuberozitásába. Klinikai jelentőség Az emberi navikulum nem gyakran törött csont, de két ok miatt törik el.

navicular csont

Az első mechanizmus egy stressztörés, amely általában a sportolóknál fordul elő, a másik mechanizmus pedig egy nagy energiájú trauma. A navikuláris csont a láb záróköve: a coxa pedis része, és a talusszal, az első, a második és a harmadik ékírással, a köboidóval és a calcaneusszal tagolódik.

A boka funkcionális anatómiája

Fontos szerepet játszik a láb biomechanikájában, segítve az inverziót, az everziót és a mozgást; strukturális kapcsolat a lábfej és a lábfej között, és része a láb hosszanti és keresztirányú íveinek. Ló anatómiája Fő cikk: Navikuláris szindróma A ló egy szezamoid csont úgynevezett patahenger csont, található a patahogy hazugság a tenyéri szempont a koporsó együttes a második ujjperc és a harmadik ujjperc koporsó csont.

navicular csont

A ló navikuláris csontját a disztális szezamoidus impar ínszalag és két mellék szezamoideai szalag támasztja alá. A navikuláris bursa a navikuláris csont hajlító felülete és a mély digitális flexor ín között helyezkedik el, amely a bursa és a disztális falanx között fut.

navicular csont

A központi lábtő csont Hock a ló homológ és analóg a patahenger csont az emberi láb, és így a patahenger csont a ló szerkezete eltér a eponymously jelzett csont emberben. A navikuláris régió fontos struktúra a sántasággal kapcsolatban, különösen az első lábakon, és jelentős betegségfolyamatban vesz részt, az úgynevezett navikuláris betegség vagy navikuláris szindróma.

navicular csont

Az utóbbi időben a navikuláris betegségről szóló eredeti szakirodalom nagy része térdízület artrózis 3 fok, különös tekintettel a radiográfiai változások jelentőségére, mint egyedüli diagnosztikai kritériumra. Újabb képalkotó technikák kimutatták, hogy a régió lágyrészeinek károsodása jelentősen hozzájárulhat a sántasághoz, és hogy többféle ok látható sántaságot eredményezhet.

navicular csont

Lásd még.