Ödéma - Mi okozhatja?

Bokaödéma kezelése. További lehetséges okok a lokális ödémák mögött

Az ödémás láb kezelése Az ödéma egy szemmel is látható duzzanat, amelyet könnyű beazonosítani az érintettnek is.

bokaödéma kezelése

Fontos, hogy ez nem betegség, hanem tünet: létfontosságú szervek elégtelen működése, allergiás reakciók illetve fertőző betegségek következtében is kialakulhat. Ödéma akkor alakul ki, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya, és emiatt a szövetek közötti térben vizenyő szaporodik fel. Ez érinthet több szervet is, vagy koncentrálódhat egyetlen testrészre is.

bokaödéma kezelése

Kardiológiai szembontól mielőbb eldöntendő, hogy a jelenség hátterében szív-érrendszeri betegség, vagy más betegség áll-e — hangsúlyozza dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológusa.

Fittlábak - Vénástorna

Ha a jelenség hátterében nem kardiológiai betegség áll, akkor fontossági sorrendben a következő okok fordulhatnak elő: Kapcsolódó cikkünk Mennyire veszélyezteti Önt a szívinfarktus?

Ha biztosan tudnánk, hogy a következő öt évben nagy eséllyel szív- és érrendszeri megbetegedés, esetleg infarktus lép fel nálunk, valószínűleg kezeltetnénk magunkat, változtatnánk az életmódunkon.

bokaödéma kezelése

Miért várnánk a legrosszabbra? Bokaödéma kezelése Péter, a Budai KardioKözpont specialistája bokaödéma kezelése beszélt, kinek szükséges feltétlenül a kardiológiai kivizsgálás. A magas vérnyomás ugyanis vesekárosodást is okozhat, márpedig mivel a vese fontos feladata a kiválasztás, a salakanyagok kiszűrése, így ez a funkció is komolyan sérülhet.

bokaödéma kezelése

Ami pedig igazán veszélyes ebben az ördögi körben az az, hogy a vesekárosodás tovább emeli a vérnyomást, ami pedig növeli a szívbetegség és a stroke rizikóját.